Dušené kuličky z tresky / Guiso de albóndigas de bacalao

Tresku dáme vařit v hrnci cca 20 minut. Poté vyjmeme, osušíme a rozdrobíme na kousky, vybereme kosti. Vodu v hrnci necháme na pozdější použití.

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm oloupané a na kousky nakrájené rajče a cibuli. Poté přidáme mouku a mletou papriku, promícháme a vše přelijeme do hrnce s vodou, ve které jsme vařili tresku. Přidáme hrášek, brambory oloupané a nakrájené na kousky a artyčoky, ze kterých jsme vykrájeli jen srdíčka. Vše povaříme.

Kuličky připravíme ze směsi rozdrobeného tresčího masa, stroužků česneku utřených se solí, vajec a strouhanky. Dle potřeby přidáme trochu vody. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a kuličky na něm do zlatova osmahneme. Poté je vyjmeme, osušíme a přidáme do hrnce. Povaříme 15 minut.

  • Žánr: Posilující
  • Doba přípravy: 45 minut
  • Energie: 1 027 kcal. / 4 298 kJ
  • Pozor obsahuje: lepek, vaječný bílek
  • Bílkoviny: 73,02 g
  • Sacharidy: 167,81 g
  • Tuky: 28,88 g
  • Cholesterol: 270,00 mg

 

Více na www.spanelskerecepty.cz »