Tresku dáme vařit v hrnci cca 20 minut. Poté vyjmeme, osušíme a rozdrobíme na kousky, vybereme kosti. Vodu v hrnci necháme na pozdější použití.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm oloupané a na kousky nakrájené rajče a cibuli. Poté přidáme mouku a mletou papriku, promícháme a vše přelijeme do hrnce s vodou, ve které jsme vařili tresku. Přidáme hrášek, brambory oloupané a nakrájené na kousky a artyčoky, ze kterých jsme vykrájeli jen srdíčka. Vše povaříme.
Kuličky připravíme ze směsi rozdrobeného tresčího masa, stroužků česneku utřených se solí, vajec a strouhanky. Dle potřeby přidáme trochu vody. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a kuličky na něm do zlatova osmahneme. Poté je vyjmeme, osušíme a přidáme do hrnce. Povaříme 15 minut.
Více na www.spanelskerecepty.cz »