Jehněčí plec s lilkem / Pecho de cordero con berenjenas

Jehněčí plec si rozporcujeme na menší kousky a dáme do hrnce na sádlo. Lehce osmahneme, přidáme nakrájenou cibulku a mouku, bílé víno, tomate frito (nebo- li rajčatové pyré), vodu, bobkový list, trochu soli a petrželky. Vše dusíme na mírném plameni do měkka (cca 45 - 60 minut). Na další pánvi si osmažíme lilek s olivovým olejem a podáváme jako přílohu k jehněčímu.

  • Žánr: Labužnická
  • Doba přípravy: 90 minut
  • Energie: 982 kcal. / 4 110 kJ
  • Pozor obsahuje: lepek
  • Bílkoviny: 27,22 g
  • Sacharidy: 32,07 g
  • Tuky: 80,03 g
  • Cholesterol: 19,00 mg
  • Druh masa: jehněčí

 

Více na www.spanelskerecepty.cz »