Paella s kukuřicí / Arroz con millo tierno

Kukuřici oloupeme, nožem oddělíme jednotlivé zoubky kukuřice a palice dáme vařit do vody, do které po uvaření namočíme rýži.

Do pánve dáme olej, na kterém osmahneme oloupaný, 2 ks nadrobno nakrájeného česneku, cibuli a oloupaná, rozdrcená rajčata bez semínek. Přidáme zoubky kukuřice, vývar z kukuřičných palic, sůl, pepř a drcený šafrán. V půli vaření přidáme rýži a necháme vařit dalších 15 minut. 

Rozdrtíme dva zbylé česneky s petrželí a přidáme do rýže a pár sekund necháme ještě provařit a dáme stranou z ohně. Necháme dojít 5 minut a podáváme.

  • Žánr: Labužnická
  • Doba přípravy: 40 minut
  • Energie: 1 384 kcal. / 5 792 kJ
  • Bílkoviny: 23,12 g
  • Sacharidy: 204,15 g
  • Tuky: 45,48 g
  • Cholesterol: 0 mg

 

Více na www.spanelskerecepty.cz »