Papriky plněné šafránovou rýží / Pimientos rellenos de arroz

Do hrnce dáme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibulku. Přidáme rýži, orestujeme a podlijeme vodou. Osolíme, opepříme, přidáme pár snítku šafránu a vaříme do měkka. Paprikám odřežeme vrchní část od stonku, stonek dáme pryč a pokličku z papriky si dáme stranou. Papriky dále zbavíme semínek a umyjeme. Naplníme rýžovou směsí a zakryjeme odřezaným kouskem.  Dáme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali margarínem a zbylou rýži rozprostřeme okolo paprik.  A dáme zapéct do trouby, dokud nejsou hotové (ne však spálené). 

  • Žánr: Afrodiziakální
  • Doba přípravy: 60 minut
  • Energie: 487 kcal. / 2 038 kJ
  • Pozor obsahuje: mléko
  • Bílkoviny: 2,99 g
  • Sacharidy: 15,83 g
  • Tuky: 47,10 g
  • Cholesterol: 0 mg
  • Druh tapasu: teplé

 

Více na www.spanelskerecepty.cz »