Maso očistíme a zbavíme tučných částí a šlach, tyto odřezky odložíme. Jinak panenku necháme vcelku a tento kus masa prošpikujeme pomocí jehlice kousky jamónu.
Svážeme nití a bohatě potřeme sádlem. Odřezky poklademe na pekáč a na ně položíme připravené maso, osolíme a pokapeme likérem. Pečeme v troubě přibližně půl hodiny.
Očistíme cibule, odstraníme pouze první vrstvu slupky, položíme je okolo svíčkové a vše polijeme sádlem ze dna pekáče. Necháme v troubě dopéct, občas poléváme vypečenou šťávou, dle potřeby podléváme vodou.
Před podáváním odstraníme nit a nakrájíme na plátky. Jednotlivé kousky ozdobíme cibulí. Kombinovat lze se smaženými bramborami nebo čerstvým salátem.
Více na www.spanelskerecepty.cz »